Docent


Sinds ik de eerste keer yoga en meditatie beoefende ben ik diep geraakt door het onmiddellijke positieve effect op mijn dagelijkse welzijn. Het was alsof ik in een heldere spiegel keek en mijn eigen innerlijk beter bewust werd. Het contact met de wereld om me heen veranderde en verdiepte zich.


Ik behaalde mijn yoga docentschap in 1987 In een latere fase leerde ik de yoga op de Iyengar manier kennen en heb ik veel gehad aan de wijze waarop het beoefenen van deze vorm diep ingrijpt op het lichaam. Mijn gezondheid had er baat bij. Via de Iyengar methode specialiseerde ik me als docent meer en meer in het aanpakken van lichamelijke klachten.


Ik ben van oorsprong Godsdienstwetenschapper en studeerde af in godsdienstfilosofie . Oosterse levensbeschouwingen waren een sterk aandachtspunt in de studie. Het verband tussen meditatie en westerse cognitief psychologie onderzoek was niet moeilijk te leggen. De twee taalvelden bij elkaar brengen was in 1985 nog een opdracht.

Sinds 1987 werk ik als  mindfulness, yoga en meditatie docent. Ik studeerde Yoga in Belgie bij Guido Lamot die de Sivananda methode volgde. In Nederland aan het Iyengar yoga instituut in Amsterdam en daarnaast aan het Ramamami Iyengar Memorial Yoga Instituut in Poona, India. Verder werd ik ingewijd in de zen door Chris Smoorenburg Dominicaans Zenleraar en volgde ik Zen retraites aan de Tiltenberg bij Zenmeester Ama Samy. Sinds 1985 beoefen ik  de Tibetaanse Kum Nye.  Ik kreeg les van Carola de Vries Robles.

Ik werkte mee aan Internationale Symposia over diverse thema's als: De wijze van denken over  Rouw en Lijden in het Boeddhisme en Christendom, De plek van Vrouwen in Boeddhisme en Christendom, De Interreligieuze dialoog tussen Christendom, Islam, Boeddhisme.etc.


Momenteel ben ik  post hbo gecertificeerd coach en aldus werkzaam.
Zingeving en spiritualiteit hebben mijn bijzonder belangstelling in de individuele begeleiding.
Welke waarden dragen je leven of wil je vormgeven in je leven.
Daarnast coach ik mensen die vragen hebben in hun werksituatie en actief naar een oplossing zoeken.